Innovatív technológiai korszerűsítés az OLS Kft. nagytarcsai üzemében
06.09.2021
Innovatív technológiai korszerűsítés az OLS Kft. nagytarcsai üzemében

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az „Innovatív technológiai korszerűsítés az OLS Kft. nagytarcsai üzemében” című projekt befejezéséről.

Az Omega Laser Steeltec Kft. a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott “Innovatív technológiai korszerűsítés az OLS Kft. nagytarcsai üzemében” című, VEKOP-1.2.6-20-2020-00051 azonosító számú projekt keretében egy M2S97-150 típusú kétszalagos csiszológép nehéz kivitelben beszerzését valósította meg kézi csiszolási, mattírozás és polírozási munkák elvégzéséhez acél, nemesacél és sárgaréz felületeken.

Az új felületkezelési eljárás alkalmazásával a vállalatnak lehetősége nyílik  egészségügyi, gyógyszeripari gépek burkolatainak megmunkálására a lehetséges mindennemű fertőtlenítéshez és folyamatos tisztántartásához. Az új szolgáltatással a cég igen jelentős, mindegy 20-25 % eredménynövekedést prognosztizál, az eljárással mind a hazai, mind az megrendelők igényeit kielégítheti az OLS.

A beszerzést követően, új gépkezelői munkakör (2 fő) került bevezetésre, de a megrendelési állomány várható felfutásával, a jövőben lehetőség nyílik további két fő létszám emelésére. A megmunkálógép üzembe helyezését követően a cég gyártási technológiája kiteljesedett, ennek eredményeként új beszállítói területek felé nyithat, például az építőipar, azon belül is a belsőépítészeti megoldások irányába. 

Min. Magasság: auto
Min. Magasság: auto
Maximális szélesség: 100%
Maximális szélesség: 100%

A fejlesztés a terveknek megfeleleően 2021.03.11. nappal sikeresen befejeződőtt.

A projekt megvalósításának kezdési időpontja: 2020.07.01.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.12.31.

A Projekt megvalósításához a Támogató, a Pénzügyminisztérium, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból összesen 19 768 110 Ft, azaz tizenkilencmillió-hétszázhatvannyolcezer-száztíz Ft összegű, visszatérítendő támogatást biztosított.

A Támogatás intenzitása: 70%

A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00051